Photo News

Jan Vertonghen blikt vooruit op wedstrijd tegen Borussia Dortmund: “Ik heb me nooit fitter gevoeld"

Rode Duivel Jan Vertonghen heeft zijn licht laten schijnen op de Champions Leaguewedstrijd tegen Dortmund van komende woensdag. Vertonghen zal door een blessure van Ben Davies waarschijnlijk als linksachter spelen.

Vertonghen vertelde dinsdag op de persconferentie dat hij er geen problemen mee heeft om als linksachter te spelen. Hij legt uit dat hij in het begin van zijn carrière en bij de Rode Duivels vaak op die positie speelde, maar dat hij die op zijn manier zal invullen. “Er is een verschil tussen spelen als linksachter en centrale verdediger. Ik probeer mijn rol als linksachter op mijn manier in te vullen. Ik ben een andere verdediger dan Danny Rose of Ben Davies, maar ik denk dat ik kan spelen op een manier die de ploeg kan helpen.”

“Als er iemand meedoet die je kent, volg je de ploeg meer”

Vertonghen liet ook zijn licht schijnen op Borussia Dortmund, de ploeg van collega- Rode Duivel Axel Witsel. Dortmund won de poule (met Atlético Madrid, Club Brugge en AS Monaco) in de Champions League en staat momenteel ook eerste in de Duitse competitie. “Als er iemand die je kent meespeelt, volg je die ploeg automatisch een beetje meer. Ik heb het met een paar ploeggenoten en met Axel Witsel over de Duitse competitie gehad. Dortmund speelt mooi aanvallend voetbal. Ze doen het goed in de competitie en zijn een absoluut topteam.”

Vertonghen beseft dat Tottenham Dortmund niet mag onderschatten. “ Dortmund speelt vol zelfvertrouwen. Daar moeten wij mee kunnen omgaan, want ook wij zijn zelfzeker. We willen beter doen dan vorig jaar en doorstoten naar de volgende ronde. We zijn erg gemotiveerd.”

De weg naar de kwartfinale begint in Londen voor Tottenham. “Het thuisvoordeel is erg belangrijk voor ons, zeker in de knock-outfase. We speelden vorig jaar een paar goeie Champions Leaguewedstrijden in Wembley, dat willen we opnieuw. Het geeft een enorme boost om thuis te spelen. We spelen de heenwedstrijd tegen Dortmund in eigen huis, dus we hebben alle supporters achter ons nodig.”

“Nooit fitter gevoeld”

In het interview had de 31-jarige Vertonghen het ook over zijn toekomst. “Ik voel me nog niet zo oud. Het is fantastisch om in de Champions League en Premier League te spelen. Ik heb me eigenlijk nooit fitter gevoeld. De laatste weken heb ik me gerealiseerd dat ik zolang wil doorspelen als mijn lichaam me toelaat. Ik denk nog niet aan mijn pensioen, maar elk jaar is wel een jaar dichter bij het einde van mijn carrière en van deze wedstrijden, daarom probeer ik er zo veel mogelijk van te genieten.”

Meer sportnieuws