Toprensters komen naar Essen in BeNe Ladies Tour

Foto: Marc Van Hecke

Toprensters komen naar Essen in BeNe Ladies Tour

Print
Zelzate -

De Antwerpse grensgemeente Essen zorgt vrijdag 19 juli voor een primeur in het vrouwenwielrennen. De befaamde, internationale bezette BeNe Ladies Tour, doet in zijn zesde editie voor het eerst de provincie Antwerpen aan en kiest voor de gemeente Essen als startplaats. De organisatoren hebben daarover onderhandelingen afgerond met de Essense burgemeester Gaston Van Tichelt.

Vanuit Essen trekt het peloton naar de Nederlandse gemeente Roosendaal. Daags voor het vertrek in Essen rijden de rensters hun proloog in Utrecht. De dag na Essen krijgt het peloton klassiek een tweeluik voorgeschoteld met een rit in lijn en een tijdrit, en op de slotdag van de vierdaagse worden de Vlaamse Ardennen opgezocht, met start en aankomst in Zelzate. Marianne Vos en Jolien D’Hoore verdeelden de afgelopen vier jaar netjes de eindzeges. Voor de twee dames geldt de vierdaagse als een prestigeduel.

“Voor de zesde editie zijn we er opnieuw in geslaagd om een tandje bij te steken. We zijn alvast tevreden dat we het rittenschema over meerdere regio’s in België en Nederland hebben kunnen uitbreiden. Dit toont aan dat het parcours van onze vierdaagse nog gevarieerder zal zijn dan de voorgaande jaren”, meldt organisator Geert Stevens.

“De groeiende populariteit van het vrouwenwielrennen kan er alleen maar wel bij varen. Intussen is de belangstelling van de ploegen opnieuw heel groot. Al meer dan 30 teams uit de hele wereld toonden interesse om deel te nemen. Dit aantal zal de komende weken nog toenemen. In een latere fase worden de deelnemende ploegen bekendgemaakt”, besluit Stevens.

Vorig jaar ging de eindzege naar Marianne Vos. De Nederlandse was in 2017 ook al de beste in deze Belgisch-Nederlandse rittenkoers. Jolien D’hoore was de sterkste in 2015 en 2016 terwijl de Zweedse Emma Johansson de eerste editie op haar conto bracht.

De ritten:

Donderdag 18 juli: Proloog in Utrecht (Ned)

Vrijdag 19 juli: Essen (Bel)-Roosendaal (Ned)

Zaterdag 20 juli: Rit A Sluis (Ned)-Watervliet (Bel), Rit B individuele tijdrit Watervliet (Bel)

Zondag 21 juli: Zelzate (Bel)-Zelzate (Bel)

Meer sportnieuws