Team van Uran steekt Deceuninck - Quick Step en Team Sky met Froome de loef af in ploegentijdrit Ronde van Colombia

Rigoberto Uran Foto: EPA-EFE

Team van Uran steekt Deceuninck - Quick Step en Team Sky met Froome de loef af in ploegentijdrit Ronde van Colombia

Print

De openingsrit van de Ronde van Colombia, een ploegentijdrit van 14 kilometer in en rond Medellin, is dinsdag gewonnen door het Amerikaanse EF Education First. Rigoberto Uran kwam na 15 minuten en vijf seconden als eerste over de streep en de thuisrijder mag zo de eerste leiderstrui dragen. Wereldkampioen ploegentijdrit Deceuninck - Quick Step finishte als tweede, op acht seconden. Team Sky finishte nog twee seconden trager.

Rigoberto Uran, Taylor Phinney, Daniel Felipe Martinez, Lawson Craddock, Alex Howes en Nathan Brown vormden het zestal van EF Education First Pro Cycling Team dat het snelst het rondje in het Colombiaanse Medellin kon afleggen. Met een gemiddelde snelheid van 55,691 kilometer per uur waren ze acht seconden sneller dan Deceuninck - Quick Step. De Belgische formatie bestond uit Bob Jungels, Julian Alaphilippe, Iljo Keisse, Petr Vakoc, José Alvaro Hodeg en Maximiliano Richeze.

Twee seconden trager dan Deceuninck - Quick Step was het Team Sky van Chris Froome (en onder meer Sebastian Henao en Egan Bernal). Voor Chris Froome is het zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Movistar met Nairo Quintana gaf al 44 seconden toe op EF Education First Pro Cycling Team.

Woensdag leggen de renners dan 150,5 km af met vertrek en finish in La Ceja. Onderweg liggen vijf klimmetjes van vierde categorie. De Ronde van Colombia eindigt zondag. Vorig jaar won de Colombiaan Egan Bernal (Sky) de eerste editie.

Rituitslag (top-7)

1. EF Education First Pro Cycling Team: 15min05

2. Deceuninck - Quick Step: +08”

3. Team Sky: +10”

4. Astana Pro Team: +22”

5. UAE-Team Emirates: +35”

6. Medellin: +40”

7. Movistar Team: +44”

Meer sportnieuws