Inbreker gaat ervandoor na schermutseling met bewoner, maar wordt gevat na zoekactie

archiefbeeld Foto: DBA

Inbreker gaat ervandoor na schermutseling met bewoner, maar wordt gevat na zoekactie

Print
Essen -

De politie van zone Grens heeft maandagavond een inbreker bij de lurven gevat na een zoekactie. De 32-jarige verdachte was kort daarvoor een woning in Essen-Wildert binnengedrongen, maar kwam oog in oog te staan met de bewoner. Na een korte schermutseling ging hij ervandoor met de inhoud van de portemonnee, maar later op de avond werd hij gevat.

De verdachte drong maandag rond 22 uur een woning in Wildert binnen via een schuifraam. De dader botste echter op de bewoner van het pand, waarop er een schermutseling ontstond. De inbreker overmeesterde de bewoner en nam de vlucht met de inhoud van de portemonnee van het slachtoffer. De bejaarde bewoner raakte lichtgewond.

Na verwittiging van de politie werd er een zoekactie op poten gezet met een speurhond, maar de zoeking in de achtertuinen leverde niets op. Ook het labo kwam ter plaatse voor verder onderzoek. De bewoners kregen slachtofferopvang.

Enige tijd later merkte een politieploeg een fietser op die reed over de Achterbroeksteenweg richting Kalmthout. Toen de politieploeg de persoon wilde controleren gooide de man zijn fiets weg en nam te voet de vlucht. Hierop werd een nieuwe zoekactie met de speurhond gestart. Kort nadien werd de vluchter opgepakt ter hoogte van Kruisbos.

De 32-jarige verdachte werd gearresteerd en overgedragen aan het parket van Antwerpen voor verder onderzoek. De buit werd terugbezorgd aan het slachtoffer.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio