Tot woensdagavond geen vliegverkeer mogelijk in ons land door staking

Van dinsdagavond 22 uur tot woensdagavond 22 uur kan geen enkel vliegtuig landen of opstijgen in ons land. Dat heeft Skeyes, het vroegere Belgocontrol, vandaag beslist.

tg

“Ondanks alle inspanningen die de directie van Kkeyes geleverd heeft, heeft het bedrijf zes uur voor de start van de nationale staking onvoldoende zicht op de personeelsbezetting tijdens de actie die vanavond ingaat. Werknemers van Skeyes moeten hun intenties om al dan niet te werken tijdens syndicale acties vooraf niet kenbaar maken”, zegt Dominique Dehaene.

“Er is geen zekerheid over het aantal medewerkers op een beperkt aantal cruciale posten zoals de luchtverkeersleiding. Daarom zien we ons genoodzaakt om geen luchtverkeer toe te laten tussen dinsdagavond 12 februari 22 uur en woensdagavond 13 februari 22 uur.”

LEES OOK: Morgen ‘ongezien’ grote staking: hier kan u de hinder voelen

Hoeveel vluchten er geannuleerd moeten worden, is op dit ogenblik nog niet duidelijk. Verschillende maatschappijen hadden in de afgelopen dagen al het zekere voor het onzekere genomen en hun vluchten geannuleerd of afgeleid naar andere luchthavens.