Politieman die info over gesjoemel met humanitaire visa zou hebben gelekt, is vrij onder voorwaarden

Foto: pvw

Politieman die info over gesjoemel met humanitaire visa zou hebben gelekt, is vrij onder voorwaarden

Print

De politieman die informatie uit het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa rond Mechels spilfiguur Melikan Kucam zou gelekt hebben, is door de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) vrijgelaten onder voorwaarden. Dat werd vernomen bij het hof van beroep.

De politieman uit Diest, die werkt voor de centrale diensten van de federale politie, werd bijna drie weken geleden aangehouden voor schending van zijn beroepsgeheim. De raadkamer besliste enkele dagen later dat hij zijn voorhechtenis thuis mocht uitzitten met een enkelband, maar het parket ging daartegen in beroep.

De kamer van inbeschuldigingstelling ging dinsdag nog een stapje verder en besliste om de politieman vrij te laten onder voorwaarden. Zijn advocaat wenste geen commentaar te geven.

LEES OOK: Verschijning van Melikan Kucam voor de kamer van inbeschuldigingstelling uitgesteld

In het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa zitten momenteel nog twee verdachten in voorhechtenis: de vermeende spilfiguur, N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam, en zijn zoon. Vader Kucam zou zich via tussenpersonen fors laten betalen hebben om mensen via humanitaire visa naar ons land te brengen, maar ontkent dat met klem. Ook zijn zoon ontkent iedere betrokkenheid.

Nu in het nieuws