Photo News

Vorstenpaar komt binnenkort op bezoek in Duffel, Koningshooikt en Herentals

Op dinsdag 26 februari brengen koning Filip en koningin Mathilde een bezoek aan de provincie Antwerpen. Het vorstenpaar zal die dag drie gemeenten uit de Netevallei en de Zuiderkempen bezoeken.

In Duffel bezoekt het vorstenpaar Kunstencentrum De Loods. Dat is een kunstproject voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Patiënten die zich artistiek wensen te ontplooien, maar in het reguliere kunstcircuit niet terecht kunnen, zijn welkom in de oude goederenloods naast het station om er met kunstenaars samen te werken aan kunstprojecten met zowel een psychosociale als artistieke doelstelling. Met het kunstatelier schrijft PVT Schorshaegen, een onderdeel van de vzw Emmaüs, zich in in de vermaatschappelijking van de zorg en focust ze op een herstelgerichte aanpak.

In Koningshooikt (Lier) staat een bedrijfsbezoek aan busbouwer Van Hool op de agenda. De koning en koningin zullen er tijdens een rondleiding in de ateliers onder meer kennismaken met duurzame transporttoepassingen zoals de milieuvriendelijke, hybride waterstofbus die vooral in de productie-eenheid van Lier wordt gebouwd.

In Herentals bezoeken de vorsten de Lakenhal op de Grote Markt, de belangrijkste getuige van het rijke Herentalse verleden. Het ‘gulden huys’, ‘meethuys’ of nog ‘loothuys’ werd in het begin van de vijftiende eeuw gebouwd door rijke wolwevers en lakenmakers om er handel te drijven. In 1512 werd het gebouw bijna volledig vernield door een brand maar al in 1534 was de wederopbouw een feit. Sinds het midden van de zestiende eeuw hangt in de belforttoren een beiaard. Nu heeft de Lakenhal vooral een socio-culturele functie. Het belfort staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio