BELGA

KV Mechelen-aanvaller De Camargo twee matchen geschorst

KV Mechelen moet topschutter Igor De Camargo noodgedwongen twee wedstrijden missen. Dat heeft de Geschillencommissie dinsdagavond beslist. De Camargo wordt bestraft voor zijn fout op Ambroise Gboho tijdens KV Mechelen-Westerlo op speeldag 24.

De Camargo kreeg toen geel voor de overtreding maar werd op basis van televisiebeelden alsnog op het matje geroepen door de Reviewcommissie. Het Bondsparket vraagt een schorsing van drie wedstrijden plus een boete van 1.500 euro. De spits werd bijgestaan door ex-voorzitter Johan Timmermans die optreedt als clubadvocaat.

Advocaat Timmermans pleitte om de straf tot het absolute minimum te herleiden. “Rekening houdend met zijn staat van dienst in het Belgisch voetbal en het feit dat hij in zijn 20-jarige carrière als prof maar een rode kaart heeft gekregen (bij Mönchengladbach, red.)”, argumenteerde Timmermans.

De Camargo zelf nam ook even het woord en benadrukte nog eens dat hij nooit de intentie had om de speler te kwetsen. “We gaan allebei op dezelfde manier naar de bal, maar hij was eerst”, aldus De Camargo.

Uiteindelijk besliste de Geschillencommissie om de ex-Rode Duivel een schorsing van twee wedstrijden op te leggen en een boete van 1.000 euro. Hij mist daardoor de wedstrijd op Tubeke (15/02) en de thuiswedstrijd tegen Union (23/02). Op de laatste, mogelijk cruciale, speeldag van de reguliere competitie mag hij in Lommel wel weer aantreden.

Meer voetbalnieuws