Verhoogde concentratie CO gemeten in parochiezaal na infomoment

De parochiezaal. Foto: kma

Verhoogde concentratie CO gemeten in parochiezaal na infomoment

Print
Zandhoven - Op maandagavond 11 februari hield de gemeente in de parochiezaal van Zandhoven een infoavond voor alle geïnteresseerde inwoners over het nieuwe vrijetijdscentrum dat op die plek gebouwd zal worden. Achteraf heeft de brandweer in de zaal een verhoogde concentratie CO gemeten. Medewerkers van de gemeente belden deze voormiddag iedereen op van wie ze wisten dat ze aanwezig waren.

Was je op de vergadering en heb je nergens last van? Prima! Dan heb je genoeg zuurstof opgebouwd en hoef je niets te doen. Voel je je toch niet lekker (hoofdpijn, misselijk, concentratieverlies, …), weet dan dat dat (ook bij gezonde mensen) nog enkele dagen kan duren. Je bloed heeft tijd nodig om het zuurstofgehalte weer op zijn oorspronkelijke peil te krijgen. Ben je toch ongerust, ga dan zeker langs bij je huisarts en zeg dat je blootgesteld bent geweest aan CO.  Laat het de gemeente ook weten als je naar de dokter geweest bent.

Wat kun je nu doen?

Je kunt de zuurstofwaarden in je bloed wel een beetje helpen om te herstellen. Een wandeling in de frisse buitenlucht zal zeker deugd doen! Zorg ook thuis nog voor voldoende verluchting.

Hebben de medewerkers van de gemeente je niet gecontacteerd en zit je nog met vragen, neem dan gerust contact op met onze dienst Onthaal via 03 410 16 20 of info@zandhoven.be.

En wat hebben we vandaag geleerd?

Omdat je CO niet kunt waarnemen, is het erg gevaarlijk. Tijdens de vergadering hebben we de zaal goed verlucht waardoor de waarden nog beperkt gebleven zijn. Toch is dit ook voor ons een les: CO-melders kunnen als het erop aan komt echt wel je leven redden! Op www.leefbrandveilig.be vind je meer info over rookmelders en CO-melders.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio