Deceuninck-Quick Step houdt winnaar van de Scheldeprijs langer aan boord

Foto: BELGA

Deceuninck-Quick Step houdt winnaar van de Scheldeprijs langer aan boord

Print
Brussel -

Deceuninck-Quick Step heeft bekendgemaakt het contract van de Nederlander Fabio Jakobsen te hebben opengebroken tot eind 2021. De 22-jarige snelle man werd vorig seizoen prof bij Quick-Step Floors. Zijn vorige overeenkomst liep eind dit jaar af.

In zijn debuutjaar op het hoogste niveau won Jakobsen meteen zeven wedstrijden. Met zijn snelle eindschot trof hij raak in Nokere Koerse en de Scheldeprijs en won hij etappes in de Binckbank Tour, Ronde van Slowakije, Ronde van de Fjorden en Ronde van Guangxi (2x).

“Ik ben heel blij tot eind 2021 bij dit team te kunnen blijven”, legde de Nederlander uit op de teamwebsite. “Je kan nergens beter zitten. Ik voel dat ik hier nog veel kan leren en progressie kan boeken. Ik wil één van de beste sprinters ter wereld worden en dit team kan me daarbij helpen.”

Ook CEO Patrick Lefevere was in zijn nopjes met de contractverlenging. “Het is een understatement om te zeggen dat we tevreden waren van Fabio’s prestaties vorig jaar”, aldus Lefevere. “Hij klopte meteen enkele heel straffe sprinters. Dat toont dat je niet alleen kwaliteiten bezit, maar ook vertrouwen hebt en de maturiteit om de juiste beslissing te nemen in een hectische sprint. Fabio heeft een prachtige toekomst voor zich en ik ben blij dat hij besloten heeft zijn carrière bij ons team verder te zetten.” (belga)

Meer sportnieuws