Tanzaniaan met kilo meth in maag opgepakt op Bali

Foto: EPA-EFE

Tanzaniaan met kilo meth in maag opgepakt op Bali

Print

Op Bali is een Tanzaniaan opgepakt met ruim een kilo bolletjes met methamfetamine verstopt in zijn maag, zo hebben de Indonesische autoriteiten dinsdag gemeld. De grenspolitie pakte Abdul Rahman Asman op 30 januari op de internationale luchthaven van het Indonesische eiland op.

Uit radiografie- en scanneronderzoek bleek volgens de politie dat de Tanzaniaan 99 bolletjes met het witte poeder had ingeslikt. “We hebben hem naar het ziekenhuis gebracht om de bolletjes uit zijn lichaam te verwijderen”, zei Untung Basuki, een hoge douanebeambte.

De douane toonde de bolletjes met de synthetische drugs dinsdag op een persconferentie, waarop ook de 42-jarige Tanzaniaan met handboeien en in een oranje overal aan de journalisten werd getoond.

Drugssmokkelaars riskeren lange gevangenisstraffen en zelfs de doodstraf in Indonesië, dat van de strijd tegen drugs een van zijn prioriteiten gemaakt heeft. Tientallen drugstrafikanten, onder wie een Britse vrouw, een Amerikaan, een Fransman en verscheidene mensen uit het westen van Afrika, zitten er in de dodencel.

Ook Husein Ashadi Bahri, een 60-jarige Amerikaan, werd dinsdag aan de pers getoond, nadat hij met 45 gram marihuana in het klavier van zijn computer was opgepakt. Hij riskeert tot vijftien jaar cel.

Nu in het nieuws