Parket weerlegt informatie dat DNA van seriedoder gevonden werd op laarzen Sally Van Hecke: “Manifest onjuist”

Het Antwerpse parket heeft in een persbericht de informatie van VTM-journalist Kurt Wertelaers weerlegd. In zijn nieuw boek stelt hij dat er DNA werd gevonden op de laarzen van de vermoorde Sally Van Hecke, die gelinkt kan worden aan seriemoordenaar Claudy Pierret (70). “Manifest onjuist”, aldus het parket.

“Het parket Antwerpen wil benadrukken dat de informatie die gisteren door VTM en door Het Nieuwshuis werd verspreid over het onderzoek naar de moord op Sally Van Hecke, niet klopt. De bewering dat DNA-sporen van Claudy Pierret zijn aangetroffen op de laarzen van het slachtoffer, is manifest onjuist”, zo staat er in het persbericht van het parket.

“Het Openbaar Ministerie is zeer bezorgd over de foutieve berichtgeving die nadien zonder enige officiële bevestiging lichtzinnig overgenomen is door verschillende media.”

LEES OOK: DNA van seriedoder Claudy Pierret gevonden op laarzen van vermoorde Sally Van Hecke

Sally Van Hecke werd op 10 augustus 1996 dood teruggevonden op het Antwerpse strand van Sint-Anneke. De moord werd nooit opgelost. Het enige spoor naar de dader was een robotfoto van de man die Sally de avond voordien had opgepikt.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio