Actrice Marianne Devriese duikt écht terug op in ‘Familie’

Actrice Marianne Devriese duikt écht terug op in ‘Familie’

Print

Vrijdag kon televisiekijkend Vlaanderen nog denken dat Marianne Devriese maar eenmalig terugkeerde in ‘Familie’ als waanbeeld. Guido Van Den Bossche deed dat eind november na achttien jaar immers ook. Maar na de aflevering van maandagavond is het geweten: Hanne (gespeeld door Margot Hallemans) was niet aan het ijlen in de supermarkt, de nieuwe verschijning van actrice Marianne Devriese stond wel degelijk voor haar neus.

De verbazing was groot, toen bleek dat er iemand rondliep die wel heel erg op Evy leek. Want Evy is immers morsdood, zo weten de ‘Familie’-kijkers. Een confrontatie tussen Evy en Marie liep volledig uit de hand. Toen Evy aangaf dat Marie geen goede moeder zou kunnen zijn voor haar ongeboren kind, sloegen de stoppen door. In een plotse woede-uitbarsting verstikte Marie Evy in de zetel. Zij bleef levenloos - met de ogen wijd opengesperd - achter. Haar lichaam werd door de politie ontdekt, haar verhaal werd afgesloten.

Dan toch niet Evy

Maar daar stond Marianne Devriese weer: met een nieuw uiterlijk en een nieuwe coupe weliswaar. Niet als Evy, zo bleek, want er was geen sprake van een waanbeeld. “Ik ben niet Evy, ik ben Iris, hé”, klonk het maandag in de aflevering in de populaire Vlaamse soap.

Dus nu rest nog de vraag: wie is Iris? Loopt er een lookalike of dubbelganger rond die nog een lange tijd kan meegaan? Is er nog iets anders aan de hand? En ook: hebben de scenaristen haar enkele maanden geleden vermoord om nu voorgoed terug te laten keren in een andere rol, of worden haar dagen in ‘Familie’ slechts met enkele dagen verlengd?

.

Nu in het nieuws