© BELGAIMAGE

Luchthaven Charleroi woensdag dicht, meer dan helft vluchten geschrapt op Brussels Airport

De luchthaven van Charleroi zal woensdag helemaal gesloten blijven tijdens de nationale staking. Dat meldt Brussels South Charleroi Airport in een persbericht. Reizigers krijgen het advies om rechtstreeks contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

pom, mtm

Het is de voorbije dagen duidelijk geworden dat de activiteiten van de luchthaven sterk verstoord zouden zijn door de staking. Zo verwachtte de uitbater zich onder meer aan wegversperringen in de omgeving. De luchthaven koos daarom voor zekerheid voor de reiziger: alle activiteiten worden opgeschort woensdag.

LEES OOK. Staking woensdag wordt “ongezien”: hier zal u het voelen en dit kan u wel doen

Al meer dan helft vluchten geschrapt op Brussels Airport

Op Brussels Airport is voor woensdag al meer dan de helft van de vluchten geschrapt. “Momenteel zijn 317 van de 569 geplande vluchten geannuleerd, of 55 procent van alle vluchten”, zo werd vernomen bij woordvoerster Anke Fransen.

26 luchtvaartmaatschappijen hebben al vluchten van of naar de luchthaven van Zaventem gecanceld. Brussels Airlines bijvoorbeeld liet al weten de 222 geplande vluchten allemaal te schrappen. TUI Fly wijkt dan weer uit naar buitenlandse luchthavens. Andere maatschappijen schrappen bijvoorbeeld een heen- en terugvlucht op bestemmingen waar ze meermaals per dag naartoe vliegen.

Op Brussels Airport werden woensdag oorspronkelijk circa 60.000 reizigers verwacht.

Het aantal geschrapte vluchten kan nog toenemen, en het blijft afwachten in welke mate de luchtverkeersleiders van Skeyes (het vroegere Belgocontrol) aan de nationale staking deelnemen. Voor de vluchten die zouden plaatsvinden, blijft de aanbeveling om ruim op tijd te vertrekken en indien mogelijk alleen met handbagage te reizen.

De voorzitter van de luchthaven van Zaventem, Marc Descheemaecker, zei afgelopen weekend dat een volledige sluiting van de luchthaven tijdens de nationale staking “10 tot 13 miljoen euro” economische schade zou veroorzaken.

Vastgoed

Jobs in de regio