© BELGA

Drugs in beslag genomen in Antwerpen met straatwaarde van 150.000 euro

Politie - en douanediensten uit Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België hebben van donderdag 7 februari tot zondag 10 februari gezamenlijk een internationale actie gehouden tegen de handel in verdovende middelen en het drugstoerisme. 241 van de 2 175 gecontroleerden waren in het bezit van drugs en 19 van hen waren onder invloed. 31 mensen werden gerechtelijk aangehouden en 10 voertuigen werden in beslag genomen.

jtp

Een van de grootste vangsten gebeurde zaterdag bij een gezamenlijke actie van de douane, de wegpolitie Antwerpen en de politiezones Brasschaat en Voorkempen toen ze een Frans voertuig controleerden. In een verborgen ruimte van de achterdeur legde een backscan drie pakketten met elk één kilo cocaïne bloot, goed voor een totale straatwaarde van 150.000 euro.

In het postsorteercentrum Antwerpen X werd eveneens verschillende pakketjes met drugs erin onderschept. “Deze manier van doen om drugs te verkrijgen is niet nieuw, maar wordt toch steeds meer gebruikt door ‘nieuwe’ drugstoeristen”, stelt de politie. Een andere steeds vaker vastgestelde trend is drugstoerisme via low-cost busmaatschappijen.

Een controleactie op de E17 ter hoogte van Marke bracht aan het licht dat maar liefst een tiende van de gecontroleerde busreizigers in het bezit was van drugs.

De speurders controleerden in ons land 2.175 personen, van wie er 241 in het bezit bleken van drugs en 19 onder invloed van drugs waren. Daarnaast werden 1.366 voertuigen gecontroleerd. 10 voertuigen werden na afloop in beslag genomen. Ook de spoorwegpolitie nam deel aan de actie en controleerde 9 treinen.

Op het vlak van inbeslagnames leverde het Belgische luik van de actie ruim 8 kilo marihuana, 3 kilo cocaïne, 269 gram hasjiesj, 264 gram amfetamines, 104 gram ketamine, 30 gram paddenstoelen, 11 gram heroïne, 133 xtc-tabletten, 384 cannabiszaden en 45 joints op. Er werden ook 14 wapens en 26.815 euro aan cash geld in beslag genomen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio