Tot twee jaar cel gevorderd voor crash tegen combi met gestolen auto

Foto: BELGA

Tot twee jaar cel gevorderd voor crash tegen combi met gestolen auto

Print
Antwerpen -

Het openbaar ministerie heeft celstraffen tot twee jaar gevorderd voor twee mannen die vervolgd worden voor gewapende weerspannigheid. Ze waren na een wilde achtervolging tegen een politiecombi gereden met een gestolen wagen. De twee inspecteurs liepen allebei een whiplash op en waren 17 en 21 dagen arbeidsongeschikt.

De politie wilde op 10 november 2017 op de Slachthuislaan in Antwerpen een auto controleren, die drie dagen eerder gestolen werd aan een supermarkt. De bestuurder reed echter in de tegengestelde rijrichting over het fietspad weg en bracht zo het leven van fietsers, onder wie een moeder met haar kind, in gevaar.

Hij wilde daarna ter hoogte van de Stenenbrug over de middenberm van de Noordersingel doorsteken, maar botste daarbij op een combi. De wagen begon te tollen en raakte ook nog een bestelwagen. De bestuurder en de passagier sloegen na de crash op de vlucht.

De passagier, Roberto E.M., kon gevat worden. Hij verklaarde dat hij die dag vanuit Barcelona naar Antwerpen was gekomen. In het station had hij een Chileen aangesproken voor een slaapplaats. Hij was met hem meegereden, maar wist niet dat de auto gestolen was.

In de wagen werd een rugzak met inbrekersmateriaal teruggevonden. Aan de Stenenbrug werden een gsm, zaklamp en jas aangetroffen, die de bestuurder in zijn vlucht had weggegooid. Via de simkaart en foto’s van een overschrijving kon hij geïdentificeerd worden als German O.S.

Beide beklaagden lieten verstek gaan op het proces. De procureur vorderde voor Roberto E.M. één jaar cel en 1.600 euro boete en voor German O.S., die naast gewapende weerspannigheid ook vervolgd wordt voor de diefstal van de wagen, twee jaar cel en 2.000 euro boete.

De twee inspecteurs die gewond raakten en nog twee andere inspecteurs die bij de achtervolging betrokken waren, stelden zich burgerlijke partij en vragen een schadevergoeding, net zoals de stad Antwerpen als hun werkgever.

Vonnis op 11 maart.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio