Drugshond Racko ontmaskert drugsdealer, ook tweede dealer op heterdaad betrapt

Afgelopen weekend boekte de Antwerpse politie verschillende successen bij een aantal controleacties. Zo werden enkele verkopers van drugs gearresteerd. Bij controles in handels- en horecazaken op het Kiel werden vijf illegalen meegenomen naar het politiekantoor. Tot slot waren er ook onmiddellijke inningen ter waarde van 12.023 euro bij controles van lichte vrachtwagens.

jtp

In Oud-Berchem werden twee betrokkenen staande gehouden na een mogelijke drugsdeal, gespot door het wijkondersteuningsteam Centrum. Drugshond Racko leverde bij de actie goed werk, want de verkoper van 48 jaar bleek op dat moment marihuana en hasj op zak te hebben. Er werd een huiszoeking gedaan bij hem thuis in Berchem. Daar werd ook nog een grote som geld, 330 gram cannabis en 70 gram hasj gevonden.

Eerder afgelopen weekend werd een man tegengehouden die ook verdacht werd van de verkoop van verdovende middelen. Hij bleek cocaïne (iets minder dan 30 gram), hasj en cannabis op zak te hebben. De politie vond een grote hoeveelheid cash geld en twee verboden wapens. De man werd meteen gearresteerd.

Inbrekers gevat

De politie vatte ook twee verdachten die rondreden met een voertuig met gestolen nummerplaat. In de auto werd inbrekersmateriaal gevonden en een bivakmuts. Het voertuig zelf was niet verzekerd.

12.023 euro geïnd

Zaterdag controleerde de verkeerspolitie ter hoogte van de Boomsesteenweg 29 (lichte) vrachtwagens tussen 8.30 en 13.30 uur. Er werden vijftien onmiddellijke inningen uitgeschreven ter waarde van 12.023 euro en daarnaast ook nog verschillende boetes en administratieve inningen. Eén bestuurder had te veel gedronken.

Vijf illegalen opgepakt

Er werden ook 21 handelszaken op het Kiel gecontroleerd. Bij de controles werden verschillende inbreuken op het rookverbod vastgesteld en overtredingen op vlak van tewerkstelling. Op zaterdag 9 februari werden twee personen aangetroffen die illegaal in het land verblijven. Eén van hen was de uitbater van een café.

Op zondag werden bij een gelijkaardige controle ook drie personen aangetroffen zonder verblijfsvergunning. Ze werden van hun vrijheid beroofd en bestuurlijk aangehouden in afwachting van een beslissing door de Dienst Vreemdelingenzaken.

In een zaak aan de Julius De Geyterstraat werd de politie uitgedaagd. Daar had een man zich verstopt in de kelder om aan een controle te ontkomen. Het keldergat werd bedekt om de politie af te leiden. Maar dat mislukte. De politie maakte de doorgang vrij en vond na een hindernissenparcours een man die zich gehurkt in het donker verstopte. De man kon zich niet identificeren.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio