Drie jaar cel voor mooiprater die acht moslimmeisjes pluimde

Foto: Victoriano Moreno

Drie jaar cel voor mooiprater die acht moslimmeisjes pluimde

Print
Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Mohamed L. (26) uit Leeuwarden veroordeeld tot drie jaar cel voor misbruik van vertrouwen, informaticafraude en diefstal. De Nederlander had acht Antwerpse moslimmeisjes het hoofd op hol gebracht en hen vervolgens financieel gepluimd. De 48.000 euro die hij zo vergaarde, werd verbeurdverklaard en toegekend aan de slachtoffers.

J. werd begin 2017 door een zekere ‘Yasin’ benaderd via Facebook. Hij maakte haar het hof en liet haar in de waan dat hij een serieuze relatie met haar wilde. Eens hij haar vertrouwen gewonnen had, begon hij met allerlei smoesjes geld af te troggelen.

Zo vertelde hij dat zijn zus een verkeersongeval had veroorzaakt en dat hij dringend 1.600 euro nodig had om de tegenpartij te vergoeden. Ze leende ook 17.500 euro om hun verlovingsfeest mee te betalen. Toen ze later merkte dat hij haar bankkaart gestolen had en ermee geld had afgehaald, diende ze een klacht in.

Ze zette ook een bericht over Yasin op Facebook, waarna er nog andere slachtoffers zich kenbaar maakten. Zij kenden hem als ‘Ilyas’ of onder nog andere namen. De beklaagde was bij hen op dezelfde manier te werk gegaan: de eerste kennismaking verliep via Facebook, waarna ze als een blok voor zijn mooie praatjes waren gevallen. Ook bij hen had hij dezelfde smoesjes gebruikt om hen geld afhandig te maken en had hij hun bankrekening geplunderd.

De ‘mooiprater’ werd uiteindelijk geïdentificeerd als Mohamed L. Hij bleek in Nederland al veroordeeld te zijn geweest tot 36 maanden cel voor mensenhandel. Op 11 september 2017 werd hij gearresteerd, nadat er een Europees aanhoudingsbevel werd uitgevaardigd.

De twintiger, die net vader was geworden, ging tot bekentenissen over en zei dat hij alles wilde terugbetalen. Zijn advocaat had om een straf met uitstel gevraagd, maar de rechtbank vond enkel een effectieve straf gepast.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio