Beroepsmilitairen krijgen werkstraf voor vechtpartij na avondje uit

Beroepsmilitairen krijgen werkstraf voor vechtpartij na avondje uit

Print
Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft twee beroepsmilitairen veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur voor een vechtpartij na hun diensturen. Een derde militair werd vrijgesproken: hij had zijn collega’s alleen maar willen wegtrekken van het slachtoffer.

De beklaagden waren op 22 november 2016 naar een korpsdiner geweest en besloten daarna om nog iets te gaan drinken in een bar aan de Luikstraat op het Antwerpse Zuid. Ze werden daar aan de deur gezet, omdat ze dronken waren en zich storend gedroegen.

Het slachtoffer, dat daar in de buurt woont, zag hen even later wildplassen tegen een gevel. Hij maakte daar een opmerking over, wat bij A.A. (35) niet in goede aarde viel. De militair ging neus aan neus met het slachtoffer staan en deelde de eerste slag uit.

Ook zijn collega J.T. gedroeg zich uitdagend en agressief. K.D.G. (26) probeerde hen weg te trekken, maar het kwam tot een vechtpartij. Het slachtoffer werd met letsels aan zijn rechterhand en -enkel naar het ziekenhuis gebracht. Ook een oude schouderblessure begon weer op te spelen. De man heeft nog altijd kinesitherapie nodig en moet misschien nog geopereerd worden.

Via getuigenverklaringen en camerabeelden konden de drie militairen geïdentificeerd worden. K.D.G. pleitte onschuldig en zei dat hij de vechtpartij net probeerde te stoppen. De rechtbank geloofde hem en sprak hem vrij.

J.T. en A.A. bekenden schuld, al minimaliseerde de laatste wel zijn aandeel. Beiden werden al veroordeeld voor verkeersinbreuken en kregen nu een werkstraf opgelegd. Ze moeten het slachtoffer ook een provisionele schadevergoeding van 1.000 euro betalen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio