Trein rijdt rood sein voorbij: urenlang hinder op spoorlijn Antwerpen-Noorderkempen-Breda

Print
Brecht - Het treinverkeer op de hogesnelheidslijn Antwerpen-Noorderkempen-Breda was maandag urenlang ernstig verstoord door het incident van maandagochtend waarbij een trein om een nog onbekende oorzaak voorbij een rood sein reed. Dat zegt de NMBS. Vanuit Nederland konden de treinen wel al opnieuw over de lijn rijden, maar vanuit Antwerpen was er ook tijdens de avondspits nog flink wat hinder.

De trein die voorbij het rood sein reed, is intussen weggehaald. Volgens de NMBS is er echter ook sprake van schade aan de spoorinfrastructuur. Vanaf 19.15 uur kon er wel een pendeltrein rijden van Antwerpen-Centraal tot Noorderkempen. Alleen het stuk tussen Noorderkempen en Breda kon dan nog steeds niet worden bediend door treinen. Er bleven daar nog de hele avond vervangbussen rijden. 

De Beneluxtrein van Antwerpen naar Nederland rijdt al de hele dag via de gewone spoorlijn langs Roosendaal en stopt dus niet in Noorderkempen en Breda. Dat blijft voorlopig zo. Het onderzoek naar de oorzaak van het incident - hetzij een menselijke, hetzij een technische fout - loopt intussen nog.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio