Klimaatvriendelijke leraars winnen Pluim

Kim Buyst en Tom Claessen van Groen zetten Jan Heesters van Natuurpunt en Kathy De Jong van Sint-Clara (midden) in de bloemetjes. Foto: ema

Alle wegwerpverpakkingen verboden op school

Klimaatvriendelijke leraars winnen Pluim

Print
Arendonk -

Enkele klimaatvriendelijke leraars van het Sint-Claracollege in Arendonk hebben de Groene Pluim gewonnen van Groen Kempen. De milieuwerkgroep van de school kreeg de prijs uitgereikt door regiovoorzitster Kim Buyst uit Ravels.

De nieuwe pluimwinnaar is een groep van enthousiaste leerkrachten die ‘toont dat het anders kan’. Samen met de studenten leren ze iedereen op school op een bewuste manier omgaan met het milieu. Hun acties zijn vaak niet spectaculair, maar dragen wel hun steentje bij tot een propere omgeving en proper klimaat. Zo zijn plastic, aluminium en pet-verpakkingen verboden op school. Iedereen drinkt uit een glas of een drinkbus. Leraars en leerlingen sorteren hun afval en respecteren het milieu ook buiten de schoolpoort: op excursies, sportdagen en feestjes. Ook doen ze mee aan dikketruiendag, gaan vol voor goede luchtkwaliteit op school, beperken hun papierverbruik en leggen zich strikte ecologische doelen op in een milieucharter. Met 820 leerlingen is Sint-Clara een van de grootste secundaire scholen in de regio.

De uitreiking van de Groene Pluim vond plaats in zaal Germinal in Arendonk. Het milieuteam van Sint-Clara haalde het voor de vrijwilligers van de afdeling Wamp & Neten van Natuurpunt. Zij zijn vandaag druk aan het werk in de Rode Del in Arendonk, waar ze de vervuilde gronden saneren en de vijvers en heide herstellen om zo enkele zeldzame vogel- en vissoorten te beschermen, waaronder de roerdomp, woudaap en grote modderkruiper.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio