Johan Boskamp op Antwerp Diner:  “Voor kinderen stort ik graag mijn schnabbels door”

Johan Boskamp: “”Doe mij maar een petatje.” Foto: patrick poppe

Johan Boskamp op Antwerp Diner: “Voor kinderen stort ik graag mijn schnabbels door”

Print
Schelle -

520 gasten genoten in de Napoleonzaal in Schelle van de 18de editie van Antwerp Diner. Onder hen ook Johan Boskamp. De populaire voetbalanalist schenkt de opbrengst van zijn laatste boek Voetbal stelt niets voor integraal aan de kinderen van het Zuid-Afrikaanse weeshuis Isibani.

“Ze vragen me wekelijks een paar keer voor een goed doel. En vaak zijn dat mooie doelen, maar je moet nu eenmaal selecteren”, zegt hij. “Mijn selectienorm is heel simpel: als het om kinderen gaat, zeg ik bijna voor 100% ja. Dan stort ik graag mijn schnabbels door.”

Voor Antwerp Diner en Tomorrow4Isibani was er ook nog een persoonlijke link. “De nicht van mijn vriendin Lydia is de grote baas van Isibani dus dat is eigenlijk de reden waarom ik hier zit. Terwijl ik niet eens van haute cuisine hou - doe mij maar een petatje - en ik nu liever in de tribune bij Atletico Bilbao-Barcelona - zou zitten.”

Vorig jaar bracht Antwerp Diner zo’n 102.000 euro op voor drie goede doelen. Boskamp verwacht dat de verkoop van het boek een extra duw in de rug kan geven. “We zitten nu aan 83.000 verkochte exemplaren. Mooi hé, meer dan Jan Mulder hoor (25.000 red.). Maar Gijp van René van der Gijp haalde er dan weer 400.000.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio