© GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse Kempenzonen maakt met rake 0-4 indruk in Dessel

Vier op een rij voor Lierse Kempenzonen, dat zaterdagavond dankzij een beresterke eerste helft een rake 0-4 zege boekte op bezoek bij Dessel. De Pallieters lijken klaar voor de topper volgend weekend in Deinze.

Kurt Guldentops

Met een fraaie 10 op 12 op de teller na de winterstop meerde Lierse Kempenzonen zaterdagavond in Dessel aan. Daar sleutelde de sportieve staf nauwelijks aan het elftal dat een week eerder Eendracht Aalst op het Lisp koud had gemaakt. Zoals aangekondigd bleef de geblesseerde Marvin Ogunjimi in de tribune. De tijdig opgelapte Antoine Bernier diende zich aan als zijn vervanger. Ook Nick Kuijlaars behoorde na een lange afwezigheid opnieuw tot de kern, maar de Nederlander ving zijn werkavond op de bank aan.

Enig cijfermateriaal gaf aan dat Lierse Kempenzonen zich aan een best lastige avond kon verwachten in het Armand Melis Stadion, waar Dessel liefst 18 van zijn 24 punten had gehapt. Een statistiek die de Pallieters kennelijk ter harte namen, want Lierse begon scherp en gezwind aan zijn opdracht. Een eerste kansje voor Buyens werd nog tijdig afgeblokt, maar binnen de tien minuten was het toch raak. Opnieuw Buyens verstuurde een voorzet richting eerste paal, waar Vermeiren keurig in volley in de korte hoek legde. De eerste van de Lierse aanvaller in het nieuwe jaar, maar eentje die de Lierenaars vleugels aannaaide. Halfweg de eerste periode was de dubbele voorsprong dan ook een feit, toen Dessel het leer niet uit de eigen zestienmeter kreeg, Bernier zich heel mooi vrijmaakte en droog in de verste hoek besloot. En vier minuten voor rust kleurde de avond nog mooier, toen de thuisdefensie zich op een lage schuiver van Vermeiren verkeek en Boulaouali de 0-3 maar had binnen te leggen. De buit binnen halfweg dus, want Dessel had op een schuchtere poging van Jutten na niet voor het minste gevaar gezorgd.

Al spartelde Dessel in het vierde kwartier toch nog flink tegen, maar op die momenten konden de Pallieters rekenen op een sublieme doelman Rausin. Die hield het hoofd koel oog in oog met Gerits en ranselde nadien een knap schot van Smet uit de kruising. Een minuut later hield alweer Rausin met een verse mirakelsave de ruime bonus voor zijn team overeind. De Desselse storm ging even snel weer liggen én Antoine Bernier maakte het een dik kwartier voor tijd helemaal af met een beauty. Marvin Ogunjimi vervangen was zijn opdracht. En of hij dat deed!

Een vierde zege op rij en een knappe 13 op 15 dus voor de Lierenaars na de winterstop. Zo lijkt Lierse Kempenzonen helemaal klaar voor de topper van komende zaterdag in Deinze.

DESSEL: Kustermans, Smet, Remen, Haagen (72’ Robin), Vosters, Lenaerts, Tilburgs, Gerits, Jutten, Gaethofs (36’ Janssens), Vansimpsen (28’ Soladio).

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Sols, Wils, Smolders, Nelissen, Janssen, Maus, Buyens, Boulaouali (84’ Maes), Bernier (88’ Da Silva), Vermeiren (69’ Van der Veken).

DOELPUNTEN: 9’ Vermeiren 0-1, 23’ Bernier 0-2, 41’ Boulaouali 0-3, 70’ Bernier 0-4.

GELE KAARTEN: 43’ Vosters, 54’ Bernier, 62’ Buyens, 68’ Gerits.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Lonnoy.

TOESCHOUWERS: 1.500.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws