Antwerpse sp.a-lijsten voor Vlaamse en federale verkiezingen unaniem goedgekeurd

Yasmine Kherbache. Foto: WAS

Antwerpse sp.a-lijsten voor Vlaamse en federale verkiezingen unaniem goedgekeurd

Print
Turnhout -

Op het provinciaal congres van de Antwerpse sp.a-afdeling in Turnhout zijn zaterdag de kieslijsten voor de Kamer en het Vlaams Parlement goedgekeurd. De topplaatsen van beide lijsten waren al bekend: Caroline Gennez en Yasmine Kherbache trekken respectievelijk de Vlaamse en de federale lijst.

Zoals begin januari al aangekondigd, is Antwerps gemeenteraadslid Yasmine Kherbache federaal lijsttrekker en Mechels gemeenteraadslid Caroline Gennez lijsttrekker voor het Vlaams Parlement. Antwerps schepen Jinnih Beels duwt de Vlaamse lijst.

In Turnhout werd zaterdag de volledige lijst unaniem goedgekeurd. De Vlaamse lijst wordt in tandem met Beels gesteund door Alain Verschoren, oud-rector van de Antwerpse universiteit. De lijst van opvolgers wordt geduwd door Christine Van Broeckhoven, moleculair biologe en expert op vlak van dementie en alzheimer.

“Ik ben bijzonder trots op ons divers team waarbij ervaring en sterke vernieuwing hand in hand gaan”, zegt Caroline Gennez. “Met veel overtuiging gaan we schouder aan schouder campagne voeren.”

De federale lijst wordt geduwd door Antwerps schepen Tom Meeuws en milieuambtenaar Erik de Bruyn. Peter Raats, de vroegere districtsburgemeester van Berchem, duwt de opvolgerslijst.

Yasmine Kherbache kijkt naar eigen zeggen uit naar de campagne. “De mensen op onze lijsten komen van uiteenlopende achtergronden en zijn toch bijzonder complementair.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio