Standard-hooligans gaan Anderlecht-supporters met stokken te lijf tijdens eetfestijn

Foto: rr

Standard-hooligans gaan Anderlecht-supporters met stokken te lijf tijdens eetfestijn

Print

In het Vlaams-Brabantse Buizingen hebben Standard-hooligans zaterdagvoormiddag supporters van rivaal RSC Anderlecht aangevallen. Daarna leefden ze zich ook uit op ambulanciers die een gewonde man wilden helpen. Verschillende hooligans werden opgepakt.

In de feestzaal achter de Don Boscokerk hielden RSCA-supporters zaterdag een eetfestijn. Aanhangers van Standard kwamen dat te weten en zakten met 30 à 40 mensen af naar Buizingen. Gewapend met onder meer stokken gingen ze de aanwezigen te lijf.

Een ziekenwagen die op de terugweg was van een andere interventie, reed toevallig voorbij en zag een gewonde op de grond liggen. De ambulanciers maakten daarop rechtsomkeer, om het slachtoffer te kunnen helpen. Net toen ze de gewonde in de ziekenwagen hadden geladen, vielen een 25-tal mensen de ziekenwagen aan. Daarbij werd onder meer een deuk geslagen in het koetswerk van het voertuig. De ambulanciers reden daarop weg en brachten het slachtoffer over naar het ziekenhuis.

De politie Zennevallei kwam met verschillende ploegen ter plaatse, waarop de aanvallers de vlucht namen. De agenten konden drie Standard-supporters oppakken. Volgens de politie liep ook de feestzaal schade op.

Geweld tegen hulpverleners

Voor de brandweerzone Vlaams-Brabant West kan dit geweld tegenover hulpverleners absoluut niet door de beugel. “Gelukkig waren onze collega’s tijdig ingestapt. Op de ziekenwagen zijn een aantal blutsen aangebracht, maar verdere schade is er niet. Zo’n ziekenwagen bestaat uit stevig materiaal, dat krijg je niet zomaar kapot. De collega’s zijn ook ongedeerd gebleven, maar dat neemt niet weg dat het absoluut niet kan dat hulpverleners tijdens de uitoefening van hun ambt worden aangevallen. De maatschappij mag dat niet tolereren, en de wetgever heeft van geweld tegen hulpverleners al een verzwarende omstandigheid gemaakt. Hopelijk zal dat bij de effectieve bestraffing ook zo zijn.”

Nu in het nieuws