Hooligans KRC Genk betrokken bij grote vechtpartij in Nederland, politie lost waarschuwingsschot

Foto: YouTube Mijnstreeknieuws

Hooligans KRC Genk betrokken bij grote vechtpartij in Nederland, politie lost waarschuwingsschot

Print

De politie heeft vrijdagavond rond 22.30 uur een waarschuwingsschot gelost tijdens een grote vechtpartij bij het winkelcentrum in Limbrichterveld in Sittard, Nederland. Een agent voelde zich genoodzaakt het schot te lossen omdat een auto op hem wilde inrijden. Er zijn vijf mannen uit België en Eindhoven aangehouden.

De massale vechtpartij ging tussen tientallen mensen, vermoedelijk leden van diverse voetbalsupportersgroepen, onder wie waarschijnlijk ook hooligans van KRC Genk. De vechtpartij was begonnen in een café, maar verplaatste zich vervolgens naar buiten naar de Limbrichterweg.

Inrijden op agent

Toen de politie arriveerde sloegen een aantal mensen in auto’s op de vlucht. Agenten gingen er achteraan, waarop een auto stopte. Toen de agent de inzittenden wilde controleren, gaf de bestuurder gas en wilde hij inrijden op de agent. De agent voelde zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. De bestuurder en inzittenden zijn aangehouden. Tijdens de vechtpartij werden diverse auto’s en straatmeubilair vernield.

De vijf aangehouden personen zijn mannen van 17 tot 29 jaar uit België en Eindhoven.

.

Nu in het nieuws