Projectontwikkelaar schenkt voor half miljoen materiaal uit oud ziekenhuis weg

Print

Het verlaten operatiekwatier ligt nog vol bruikbaar materiaal. Foto: DMI Vastgoed

Mechelen - Minstens 15 vrachtwagens met materiaal uit het voormalige ziekenhuis in de Mechelse Leopoldstraat vertrekken vandaag naar een twintigtal goede doelen. Zo wordt er onder andere een nieuw ziekenhuis in Roemenië mee uitgerust. Een 15-tal operatiezalen wordt volledig gestript om ze nadien elders opnieuw op te bouwen.

Het Hasseltse DMI Vastgoed, dat er een woonproject plant, is de nieuwe eigenaar van de site. Samen met de oude campus heeft het bedrijf ook al het ziekenhuismateriaal met een waarde van ruim een half miljoen euro mee opgekocht. Het gaat onder andere om meubilair zoals ziekenhuisbedden en rolstoelen en tal van medische toestellen: bijvoorbeeld bloeddrukmeters, EHBO-koffers en hartslagmeters. AZ Sint-Maarten investeerde voor de nieuwbouw op de Liersesteenweg in nieuwe spullen. 

LEES OOK. Ziekenhuis in Leopoldstraat gaat tegen de vlakte voor 89 woningen, hotel en park

“Al het materiaal uit de campus in de Leopoldstraat is nog in goede staat en wordt gebruikt om versleten of afgeleefd materiaal elders te vervangen. We zijn tevreden dat we op deze manier als projectontwikkelaar ook onze maatschappelijke rol kunnen spelen”, zegt Thomas Bijnens van DMI Vastgoed.

Met de hulp van Rotary Club Houthalen Midden-Limburg gaat het materiaal naar een twintigtal goede doelen. Niet alleen naar het ziekenhuis in Roemenië en naar Ziekenhuizen Zonder Grenzen, maar ook naar tientallen scholen, jeugdverenigingen en verenigingen voor personen met een beperking in ons land.  

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio