© rr

Brouwerij Het Anker valt liefst vier keer in de prijzen tijdens Beer Awards

Tijdens de Beer Awards is de Mechelse brouwerij Het Anker vier keer in de prijzen gevallen. "Het mooie vind ik dat het geen commerciële wedstrijd is, maar dat er door het publiek wordt gestemd", reageert Charles Leclef.

Sven Van Haezendonck

Vier prijzen sleepte Het Anker in de wacht tijdens deze wedstrijd voor Belgische bieren. Voor de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused mocht Charles Leclef zowel de 'prijs voor beste bier buiten categorie' als de 'prijs van de jury' mee naar Mechelen nemen. Zelf werd hij gelauwerd als 'persoon van het jaar'. "De prijs voor mezelf vind ik minder belangrijk, maar het is wel leuk om te zien dat onze Whisky Infused is zijn categorie opnieuw wordt bevestigd en nu dé referentie is", vertelt Leclef.

Ook de brasserie aan zijn brouwerij in de Guido Gezellelaan was laureaat in de catgeorie 'bierrestaurants'. "Ik vind het zelf een mooie wedstrijd, begonnen als een hobby met enkele honderden stemmen. Bij de jongste waren het er meer dan 35.000, wat toch wil zeggen dat deze wedstrijd aan belang toeneemt", zegt Charles Leclef nog.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio