Parket gaat in beroep tegen vrijlating verdachte kluizenkraak

Koba M., de Antwerpenaar van Georgische origine die maandag werd opgepakt in de zaak rond de kluizenkraak, blijft dan toch in de cel. De raadkamer in Antwerpen besliste maandag dat de verdachte moest vrijgelaten worden zonder voorwaarden, maar daartegen ging het parket in beroep. Koba M. blijft dus in de cel. “De rechten van de verdediging zijn geschonden omdat proces gevoerd wordt in de media”, zegt advocaat Sahil Malik.

dvd, jtp

LEES OOK: Tweede verdachte ontkent betrokkenheid bij bankroof: “Daar heb ik geen tijd voor”

Koba M. blijft dus in de cel en verschijnt binnen de vijftien dagen voor de kamer van inbeschuldigingstelling. Die moet dan oordelen of hij verder aangehouden blijft of niet.

“De raadkamer heeft gestipuleerd dat er geen ernstige aanwijzingen van schuld zijn die een verdere aanhouding verantwoorden”, aldus de advocaat van verdachte Koba M., Sahil Malik.

Koba M. werd maandag als eerste verdachte aangehouden in de zaak rond de kluizenkraak. Toen vielen de speurders binnen in zijn appartement in de Anselmostraat, in het centrum van Antwerpen. Via een afgeluisterd telefoongesprek had Koba M. geklaagd over het feit dat hij in Nederland een speciaal soort slijpschijf moest gaan kopen. De bankrovers hadden in hun haast zondag een zeldzame slijpschijf laten liggen, wat de speurders op het spoor van Koba M. zette.

© dvd

Lees ook:

Bankrovers tunnelkraak moesten vluchten en lieten goudstaven achter

Via dit pand groeven de bankkrakers een tunnel richting de rioleringen

Zo controleert Aquafin de rioleringen

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio