© rr

Bankje Futur Conceptstore terecht na oproep op Facebook

Het zitbankje tegen de gevel van Futur Conceptstore in Mariaburg (Ekeren), dat werd weggenomen, is terecht na een oproep op Facebook. Een jongen bracht het bankje woensdagnacht terug.

Het zitbankje werd enkele dagen geleden weggenomen. Het stond tegen de gevel van de winkel op de Kapelsesteenweg. Een ooggetuige had enkele jongeren het bankje ’s nachts zien oppakken, waarna ze ermee wegliepen.

“Ik vond dat heel jammer”, zegt Joke Vermeiren van Futur Conceptstore. “Het bankje is niet zo veel waard, maar er komen geregeld senioren op zitten om even uit te blazen tijdens een wandeling. Daarom zette ik het op Facebook, in de hoop dat de daders het zouden terugbrengen. Dat mocht voor mijn part gerust anoniem, als het maar gebeurde.”

En zo geschiedde. “Een jongen belde me op onder de naam Luc De Vos: een pseudoniem, vermoed ik. Hij vertelde me dat hij dacht dat het bankje aan niemand toebehoorde. Hij had het bij hem thuis in de tuin gezet. Nu heeft hij het teruggebracht. Dat doet me veel plezier. Die jongen heeft duidelijk wroeging gekregen. In het verleden heb ik het nog eens meegemaakt dat iemand een kerstboom voor mijn deur wegnam. Ik meldde het op sociale media en kreeg er drie in de plaats.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio