© Sven Van Haezendonck

Vernieuwing tweede zwart kruispunt op R6 met bouw fietstunnel moet eind maart starten

Eind maart wil het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van start gaan met de herinrichting van een tweede zwart kruispunt op de R6 in Mechelen. Aan het kruispunt met de Antwerpsesteenweg (N1) wordt er ook een fietstunnel gebouwd.

Sven Van Haezendonck

Het viaduct aan het nieuwe ziekenhuis van het AZ Sint-Maarten, op het kruispunt met de Liersesteenweg (N14), is ondertussen enkele maanden in gebruik. Net zoals daar verrijst ook op het kruispunt met de Antwerpsesteenweg (N1) een slanke brug die het verkeer over het zwarte punt leidt.

Aanvankelijk zouden de werkzaamheden begin maart van start gaan, maar de noodzakelijke onteigeningen nemen meer tijd in beslag. De planning wordt op dit moment volledig uitgewerkt. “De komende weken zal AWV buurtbewoners, bedrijven en scholen in de omgeving uitgebreid inlichten”, zegt AWV-woordvoerder Jef Schoenmaekers.

Anders dan op het kruispunt met de N14 komt er een fietstunnel aan de oostzijde van het kruispunt. “Zodat fietsers het kruispunt niet meer moeten oversteken, maar veilig, vlot en met een minimum aan extra afstand de R6 kunnen passeren”, legt Schoenmaekers uit. Tijdens de voorbije maanden hebben nutsmaatschappijen al enkele voorbereidende werken uitgevoerd, maar vanaf 25 maart moet de schop in de grond op het kruispunt zelf.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio