Tweede verdachte van kluizenkraak op Belgiëlei gearresteerd

Speurders van de federale politie van Antwerpen hebben woensdagmiddag een tweede verdachte opgepakt wegens betrokkenheid bij de spectaculaire kluizenkraak in het filiaal van de BNP Paribas Fortisbank aan de Belgiëlei. Het gaat om Giorgi K. (28), net als verdachte Koba M. een Antwerpenaar van Georgische origine. Giorgi K. werd woensdag tijdens zijn werk gearresteerd door de speurders van de FGP. De man werkt voor hetzelfde transportbedrijf waar Koba M. ooit werkzaam was.

vdaa, dvd, jtp

Maandag werd met Koba M. al een eerste verdachte opgepakt. Hij zou het gereedschap hebben geleverd dat nodig was voor de kraak: “Koba werkte hard, maar had ook louche zaakjes” (+)

© rr

Verdachte Giorgi K. werd woensdag uit zijn bestelwagen geplukt door speurders van FGP. Speurders hebben sterke aanwijzingen dat de man in het appartement in de Nerviërsstraat is geweest. Bovendien hebben de speurders ook bewijzen gevonden dat de bende medische zuurstofflessen heeft aangekocht, om veilig door de tunnel te kunnen kruipen.

Giorgi K. ontkent bij de bankroof zelf betrokken geweest te zijn. Hij geeft wel toe dat hij voor een aantal bewoners van het appartement zaken heeft gedaan om te helpen, maar hij was zich naar eigen zeggen niet op de hoogte van het feit dat een aantal van de bewoners van het appartement bezig waren met de voorbereiding van een bankroof.

Het Antwerpse parket wil voorlopig geen commentaar kwijt. Giorgi K. wordt donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Mogelijk volgen er snel nog nieuwe arrestaties.

Bekijk ook:

Graafwerken aan Nerviërsstraat om zo een beter zicht te krijgen op de tunnel

Zo ziet de gegraven tunnel er langs binnen uit

Zo controleert Aquafin de rioleringen

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio