© *

Plus size-label debuteert op New Yorkse modeweek

Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de New Yorkse Fashion Week heeft een retailer die zich specifiek richt op luxueuze mode voor grotere maten deelgenomen aan dit Amerikaanse evenement. Patrick Herning, oprichter van Honoré 11, hoopt dat hun deelname ervoor zorgt dat het een blijvend dialoog over het belang van plus size in de modewereld teweegbrengt.

VVA

Hoewel vrouwen met ronde vormen hier en daar op magazinecovers prijken en af en toe de catwalk opgestuurd worden, blijft de modewereld toch vooral vasthouden aan zijn befaamde 'size zero'. Daar hoopt 11 Honoré nu verandering in te brengen. De luxeretailer nam daarom op woensdagavond voor het eerst deel aan de modeweek in New York.

"Onze deelname was een strategische beslissing. Wij hopen dat dit bijdraagt tot een krachtige, blijvende dialoog om alle vrouwen in de modewereld te vertegenwoordigen. En die dialoog mag niet zomaar na een week alweer verstommen. Wij willen gelijkheid teweegbrengen in de modewereld. Wij willen onze klanten dezelfde ervaring aanbieden als vrouwen met standaardmaten Hoe kunnen we dit beter realiseren dan door zelf vertegenwoordigd te zijn op de modeweek", zei oprichter Patrick Herning.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De show van 11 Honoré werd afgesloten door actrice Laverne Cox in een prachtige jurk van Marc Jakobs, die het podium deelde met veertig andere modellen, allemaal in uitgebreide maten van luxueueze modelabels. Na de show sprak ook zij haar verontwaardiging uit: "Ongelooflijk dat niemand specifiek voor deze vrouwen ontwerpt en in overweging neemt hoe mooi zij zijn. Deze merken laten geld op tafel liggen door dit segment van de mark niet te willen erkennen."

Tot op heden biedt 11 Honoré in totaal negentig merken aan op zijn digitale verkoopplatform. Het gaat hierbij grotendeels om exclusieve uitbreidingen op de bestaande standaardmaten, vanaf maat 42, die enkel door deze retailer verkocht mogen worden. Jaar na jaar noteert het bedrijf naar eigen zeggen een groei van 100%.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty