Dit is het populairste modemerk ter wereld

Foto: Catwalk Pictures

Mode

Dit is het populairste modemerk ter wereld

Print
Gucci mag dan recent wel betrokken zijn geweest bij enkele schandaaltjes, hun populariteit heeft er in elk geval niet onder geleden. Het Italiaanse luxemerk blijft het meest geliefde merk ter wereld. Dat heeft het internationale modeplatform Lyst aangekondigd.

Het internationale modeplatform geeft driemaandelijks een rapport vrij met daarin de populairste internationale merken. Hun meest recente rapport is opgesteld voor de periode oktober, november en december van het voorbije jaar en hoewel Gucci daarvoor kort even de fakkel moest doorgeven aan Off-White, prijkt het nu alweer helemaal bovenaan het lijstje van populairste merken.

LEES OOK. Gucci door het stof na “blackface-sweater”

Het modeplatform analyseert voor hun rapport het digitale shoppinggedrag van vijf miljoen consumenten verspreid over 12.000 winkeladressen. Volgens de data van Lyst zochten zes miljoen personen naar een handtas, riem of schoenen van Gucci tijdens de laatste drie maanden van vorig jaar.

LEES OOK. Gucci dreigt 1,4 miljard euro te moeten betalen aan Italiaanse fiscus

Lyst voorspelt overigens dat Gucci hoogstwaarschijnlijk nog wel even de hoogste regionen van hun lijst zal blijven aanvoeren. Het Italiaanse modemerk is niet enkel al sinds 2017 de absolute aanvoerder, volgens de recente data verkocht het merk twee keer zoveel als acht andere merken uit het lijstje samen. Wie Gucci van de troon wil stoten, zal met andere woorden een flinke inhaalbeweging moeten inzetten.

De tien populairste modemerken:

1. Gucci

2. Off-White

3. Balenciaga

4. Moncler

5. Fendi

6. Versace

7. Stone Island

8. Vetements

9. Valentino

10. Burberry

NIET TE MISSEN