Mogelijk verjaring en buitenvervolgingstelling voor Michelle Martin

Michelle Martin moet donderdag voor de raadkamer verschijnen in Namen (archiefbeeld) Foto: SUDPRESSE

Mogelijk verjaring en buitenvervolgingstelling voor Michelle Martin

Print

Michelle Martin moest donderdag voor de raadkamer verschijnen na een klacht wegens bedrieglijk onvermogen en zwartwerk, maar mogelijk is er sprake van een verjaring en buitenvervolgingstelling. Dat heeft het parket van Namen donderdag laten weten.

Het onderzoek draait onder andere rond bedrieglijk onvermogen: Martin verwierp in 2001 de nalatenschap van haar moeder. Zo zorgde zij ervoor dat het vermogen niet naar de slachtoffers kon gaan, maar wel naar haar eigen kinderen. Ze zou haar onvermogen zelf georganiseerd hebben, een misdrijf waarop tot twee jaar cel en een boete van 12.500 euro staat. De vader en broer van Eefje Lambrecks, een van de slachtoffers van Marc Dutroux, dienden in 2012 klacht in tegen Martin. Het parket stelt echter dat de feiten verjaard waren op het moment dat de klacht werd ingediend, omdat ze meer dan 10 jaar oud waren.

Michelle Martin werd daarnaast ook beschuldigd van zwartwerk. De burgerlijke partijen zijn namelijk van mening dat ze voor haar werk in het klooster van Malonne, waar ze net na haar vrijlating terecht kon, in het zwart werd betaald. Het parket vindt daarentegen dat er enkel sprake was van een dienstverlening aangezien Martin geen geld ontving als tegenprestatie voor haar werk en pleitte de buitenvervolgingstelling.

Uitspraak op donderdag 7 maart.

.

Nu in het nieuws