© rr

Grote merken leveren herbruikbare verpakking aan huis

Fruitsap, muesli, shampoo of zelfs ijscrème die in een herbruikbare verpakking van glas of metaal aan huis worden geleverd. Het is de manier waarop multinationals als Procter & Gamble, Unilever, Danone, Pepsico, Coca-Cola, en Carrefour plastic serieus willen terugdringen.

thv

Samen met het recyclagebedrijf TerraCycle starten deze multinationals het proefproject Loop in New York en Parijs. Het principe van Loop verschilt weinig van het systeem dat de melkboer vroeger hanteerde. Behalve dat Loop veel meer aanbiedt dan melk alleen.

300 producten

Klanten zullen online 300 producten kunnen bestellen. De bestelling wordt door een pakjesdienst aan huis geleverd. Eenmaal de klant het product heeft opgebruikt, zet hij de glazen of metalen verpakking gewoon weer op de stoep en komt een pakjesdienst alles ophalen. De consument hoeft de verpakking niet eens uit te wassen. Dat doen de mensen van Loop wel. Waarna de producenten de flessen en metalen dozen opnieuw kunnen vullen.

De bedenkers hopen dat de klanten door het systeem van Loop, dat geen extra inspanningen vraagt, massaal voor afvalvrije producten zullen kiezen.