Oosterweel: Groen verheugd met vooruitgang, maar blijft pleiten voor compactere Hollandse Knoop

Wouter Van Besien Foto: BELGA

Oosterweel: Groen verheugd met vooruitgang, maar blijft pleiten voor compactere Hollandse Knoop

Antwerpen -

Groen reageert woensdag verheugd op de vooruitgang die geboekt werd door de betrokken partijen van het Toekomstverbond over een voorkeursvariant voor de Oosterweelverbinding. In het scheiden van het verkeer op de R1 ziet de partij een kans om de beruchte geplande Hollandse Knoop nabij het Sportpaleis compacter te maken. “Groen blijft erover waken dat deze kans effectief ook genomen wordt”, klinkt het.

Groen zegt in een reactie al jaren te pleiten voor gescheiden verkeer op de R1, zoals ook de burgerbewegingen willen, maar ook voor het opschuiven van het Oosterweelknooppunt richting haven en een beperking van de capaciteit van de Oosterweelverbinding. De partij ziet die punten nu gerealiseerd worden. “Deze stappen zijn heel goed nieuws voor het dossier”, zegt Groen-fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad Wouter Van Besien. “Waar wij - net als de actiegroepen - al lang voor pleiten, wordt nu in de ontwerpen opgenomen.”

Groen hoopt dat de Hollandse Knoop nu veel compacter zal kunnen, zodat er meer groen kan komen voor de omliggende wijken Kronenburg en Ten Eekhove. Voor Spoor Oost en de wijk Dam zouden er dan weer meer ontwikkelingskansen komen, klinkt het.

LEES OOK. Aanpassingen Oosterweel: brede fietskoker in nieuwe Scheldetunnel, compacter Oosterweelknooppunt en gescheiden verkeer

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring