© Photo News

Geraint Thomas bevestigt dat hij Giro laat schieten, waardoor Team Sky in Tour dus weer met twee kopmannen zit

Geraint Thomas verschijnt niet aan de start van de Ronde van Italië. De Brit richt zich volledig op de Tour de France. Dat bevestigde hij aan de BBC. Dat is uiteraard goed nieuws voor Team Sky, al rijst er wel meteen weer een (oud) probleem.

“Het was verleidelijk, maar ik wil mijn kansen op een goede prestatie in de Tour niet in gevaar brengen. Als titelverdediger wil ik topfit aan de start te verschijnen”, liet Thomas optekenen.

Ploeggenoot Chris Froome, viervoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk, bevestigde eerder ook al niet mee te doen aan de Giro en te focussen op de Tour. Team Sky heeft dus de luxe om met twee wereldtoppers als kopmannen naar de Tour te gaan. Maar meteen is er de uitdaging om Froome én Thomas op dezelfde lijn te krijgen zonder het teambelang uit het oog verliezen. Zullen de twee (naar eigen zeggen twee vrienden door de jaren heen) ook dit jaar elkaar het licht in de schijnwerpers gunnen...?

Froome gelooft in kansen van Bernal

Team Sky, de ploeg van Thomas en Froome, trekt naar Italië met het Colombiaanse talent Egan Bernal als kopman. Froome had eerder aan Cycling Weekly al zijn vertrouwen in Bernal uitgesproken: “Egan heeft enorm veel maturiteit voor zijn jonge leeftijd en kan erg goed de koers lezen. Ik geloof dat hij de Giro meteen kan winnen.”

De 102e editie van de Giro d’Italia start 11 mei met een 8,2 kilometer lange klimtijdrit in Bologna.

Meer sportnieuws