Stad Antwerpen en Telenet in de clinch over opnieuw openbreken van Handelstraat

De stad Antwerpen is niet te spreken over het feit dat Telenet gestart is met werken in de Antwerpse Handelstraat, kort nadat de heraanleg van de straat voltooid werd. “Telenet is de afspraken van de vergunning niet nagekomen en na een jaar van werken voor de heraanleg van de straat, zitten de bewoners weer met een opengebroken straat”, stelt schepen voor Openbaar Domein Claude Marinower (Open Vld).

De heraanleg van de Handelstraat begon in december 2017 en werd in het najaar van 2018 afgerond. Zoals gebruikelijk werden volgens de stad de verschillende nutsmaatschappijen daarvan op de hoogte gebracht, zodat ze eventuele eigen geplande werken op de heraanleg zouden kunnen afstemmen. Telenet zou daar echter niet op hebben gereageerd.

Bij het district Antwerpen kwam in augustus 2018 alsnog een aanvraag binnen voor een “klantaansluiting” van Telenet. “Het district formuleerde bij deze aanvraag het advies om deze werken af te stemmen op de heraanleg die op dat moment bezig was”, zegt districtsschepen Samuel Markowitz (Open Vld). “Het stadsbestuur nam dit advies mee in de voorwaarden van de vergunning, maar hoorde van Telenet niets meer en intussen werden de werken aan de Handelstraat voltooid.”

Vorige week begon Telenet dan toch plots op eigen houtje te werken in de Handelstraat. Daarbij ging het klaarblijkelijk toch niet om een klantaansluiting, maar over de aansluiting van een zendmast die Telenet overnam van Base. “We hebben aan de aannemer, die zorgde voor de heraanleg van de Handelstraat, de opdracht gegeven om de weg weer te herstellen en dit op kosten van Telenet”, zegt schepen Marinower. “Het kan niet dat de burger slachtoffer wordt van deze slechte manier van werken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners