Te veel retourneren bij Asos? Dan kom je op zwarte lijst terecht

Foto: Shutterstock

Mode

Te veel retourneren bij Asos? Dan kom je op zwarte lijst terecht

Print
Wie hopen kleding bestelt, draagt en vervolgens terugstuurt, is er bij Asos voortaan aan voor de moeite. De bekende Britse webshop laat weten dat het daarmee komaf maakt en zelfs op sociale media zal speuren naar kopers die hen proberen te bedotten.

Uit een onderzoek van het Britse retailplatform Brightpearl bij meer dan 200 ondernemingen blijkt dat een derde ervan steeds vaker wordt geconfronteerd met klanten die grote hoeveelheden kleding bestellen om die vervolgens terug te sturen. Heel wat onder hen zouden bovendien die kleren effectief dragen en dan pas retourneren. Zo'n 45 procent van de bedrijven geeft dan ook aan maatregelen te willen nemen.

Onder meer het bekende luxewarenhuis Harrods en de webshop Asos nemen daarbij het voortouw. Bij die laatste wordt dat onderzoek ook grondig gevoerd. Klanten die vaak grote bestellingen plaatsen en waarvan wordt vermoed dat die kleren ook effectief werden gedragen, worden op Instagram en Facebook onder de loep genomen. Worden ze betrapt in een outfit die ze hebben teruggezonden, dan komen ze op een zwarte lijst terecht. Webshoppers die wel correct handelen hoeven echter niets te vrezen, meldt Asos nog. 

NIET TE MISSEN