Heist kan zware nederlaag tegen Dender niet ontlopen

Print

Wat de match van de wederopstanding had moeten worden na het verlies tegen Rupel Boom, draaide voor Heist uit op een ferm pak slaag in Dender. Heist verloor op verplaatsing met harde cijfers: 5-1.

Geen Adesanya op het wedstrijdblad, die zat in de tribune met een achillespeesletsel. Wel in de basis Nicolas Orye. De match begon niet slecht voor Heist, de eerste twintig minuten waren goed en het werd nog beter toen Troonbeeckx scoorde. Orye zette hem op weg naar doel. Troonbeeckx omspeelde de keeper en 0-1.

Op slag van rust kon Dender dan gelijkmaken. Ngongo trof de paal, de bal kwam bij Cocchiere die via de andere paal hoog binnen schoot.

Een klap voor de bezoekers die de eerste tien minuten van de tweede helft nog goed doorkwamen. Maar in vijf minuten zou de match nadien tussen minuut 55 en 60 verloren gaan. Na een corner kopte Buysens op doel, Van Aerschot weerde af. In de rebound zette kapitein Hias er zijn voet tegen en 2-1. Het werd 3-1 toen Cocchiere de assist gaf aan Njo-Lea.

De boeken konden dicht, want de bezoekers waren niet bij machte het tij te keren. Het zouden nog hogere cijfers worden. Englebert trapte in eigen doel en kort voor het einde schoot Cocchiere op aangeven van Van Vaerenberg de 5-1 tegen de netten.

Spandoek

Na de 5-0 in Geel (heenronde) het tweede zwaar verlies dit seizoen. Opvallend was het spandoek in het bezoekersvak met ‘Heel de achterban achter Karel Keleman’. De coach die vorige week zondag te kennen gaf dat hij er op het einde van het seizoen in Heist een punt achter zet. Tweede verliesbeurt op rij en dat legt nu veel druk op de volgende affiche.

De streekderby zaterdag thuis tegen Geel. Of de laatste Heist (17 punten) tegen de voorlaatste met 18 punten. Stefan Verbist maakte een invalbeurt en kreeg een gele kaart. Zijn derde, hij mist de degradatietopper tegen Geel. Ook Njengo en Alaerts vielen in. Frix kreeg een basisplaats, Tambeur zat negentig minuten op de bank.

Meer voetbalnieuws