Schietpartij in Brederodestraat: één slachtoffer overleden, vader en zoon opgepakt

Na de schietpartij in de Brederodestraat op het Antwerpse Zuid is een van de drie slachtoffers overleden. De twee anderen raakten zwaargewond.

vdaa

LEES OOK. Schokkende beelden: paniek als nieuwe schoten weerklinken

De schietpartij vond zaterdagnamiddag om 14.42 uur plaats, net op het moment dat er een tram passeerde. De neven Emre en Ozan S. werden van dichtbij neergeschoten door twee verdachten die zijn opgepakt. Het gaat om een 60-jarige man en zijn 32-jarige zoon van Turkse origine die een berucht café uitbaten in de Brederodestraat.

Een van de twee slachtoffers - een 28-jarige man - werd klinisch dood verklaard en is later op de dag overleden, de andere raakte zwaargewond. De afgelopen nacht en eerder op de dag waren er al incidenten geweest tussen de slachtoffers en de schutters.

De verdachten zullen uitgebreid verhoord worden, en morgen voor de onderzoeksrechter verschijnen, meldt het parket van Antwerpen.

De derde persoon die werd geraakt, is volgens het Antwerpse parket ook zwaargewond. Het gaat om een buurman die tussenbeide wou komen bij het incident.

(Lees verder onder de foto's)

© rr

© rr

Spanningen

De Brederodestraat is volledig belegerd door de politie, om te voorkomen dat de spanningen uit de handen zouden lopen. In 2017 waren er onlusten ten gevolge van de spanningen tussen Koerden en Turken.

De politie kon ter plaatse een wapen in beslag nemen. De slachtoffers werden naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen in Edegem gebracht. Daar hadden familieleden van de neergeschoten slachtoffers zich verzameld. De gemoederen liepen daar bij momenten hoog op. Ook aan het UZA was de politie in grote getalen aanwezig.

De Wever

“Ik ben geschokt door de gebeurtenissen in de Brederodestraat”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever. “Ik heb alle vertrouwen in het gerechtelijk onderzoek om de precieze omstandigheden na te gaan. Ondertussen moeten de rust en openbare orde voor alle Antwerpenaren bewaard worden. Daarom volgen onze veiligheidsdiensten, en in het bijzonder de bemiddelingsteams, de situatie nauwgezet op.”

© rr

© bfm

© BFM

© bfm

© bfm

MEER OVER Brederodestraat

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio