© Victoriano Moreno

© BFM

© ph

© Dirk Kerstens

© Dirk Kerstens

© Dirk Kerstens

© jvo

© jvo

1 / 8

IN BEELD. Antwerpen ontwaakt met laagje sneeuw

De sneeuwzone die in de nacht van donderdag op vrijdag over het land trok, zorgde voor een mooi laagje in onze provincie, maar leidde tot weinig problemen in de ochtendspits.

doro

De NMBS meldt hier en daar enkele technische defecten, zowel aan de treinen zelf als aan de infrastructuur, maar nergens moest het treinverkeer volledig onderbroken worden. Ook De Lijn heeft weinig problemen te melden, al moeten enkele bussen lokaal een omleiding volgen door de gladde wegen. De Lijn waarschuwt dat de bussen in heel Limburg en het Pajottenland met lichte vertragingen rijden, en ook in Antwerpen zijn door de gladde wegen en verkeersdrukte kleine vertragingen mogelijk.

Omdat de sneeuwzone Vlaanderen ruim voor de ochtendspits had verlaten, hebben de strooidiensten de tijd gehad om alle wegen te behandelen. Deze nacht werd 1.400 ton strooizout gebruikt.

De ochtendspits verliep vrijdagochtend relatief rustig, zonder noemenswaardige incidenten. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Praktisch overal waren de wegen sneeuwvrij bij de start van de ochtendspits. Enkel in Limburg was dat niet overal het geval, maar intussen zien we dat ook daar de wegen sneeuwvrij zijn.”

LEES OOK. Zonder problemen door de sneeuw met deze rijtips

LEES OOK. Zo blijf je overeind op de fiets in de sneeuw

© Victoriano Moreno

Kans op smeltende sneeuw

Op een vlaagje na wordt het vrijdagochtend droog met lage wolken, nevel of mist die op vele plaats gevormd kunnen worden. Later op de dag wordt het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt, en lokaal kan er een regenbuitje vallen. Het wordt zachter, bij maxima van 1 tot 6 graden. In de Ardennen kunnen de lage wolken hardnekkig blijven hangen. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond en -nacht is het nog altijd meestal bewolkt, met kans op een lichte bui van regen of smeltende sneeuw. Na middernacht is er in de zuidoostelijke landshelft kans op smeltende sneeuw en later op sneeuw, waarvan opnieuw enkele centimeters kunnen blijven liggen. De minima liggen tussen -1 en 2 graden.

Zaterdag blijft bewolkt, met maar enkele plaatselijke opklaringen. In Hoog-België hangt er nevel of mist en kan er nog af en toe smeltende sneeuw of sneeuw vallen. Aan zee is er kans op enkele regenbuien. Elders blijft het meestal droog. De maxima schommelen tussen -1 graad in de Hoge Ardennen en 6 graden aan zee.

Op zondag krijgen we een afwisseling van zon en wolken, bij overwegend droog weer. De maxima blijven dezelfde: tussen -1 graad in de Ardennen en 6 graden aan de kust. Maandag is het vaak droog met opklaringen. Later neemt de bewolking toe en brengt een nieuwe storing smeltende sneeuw in Laag-België en sneeuw op de hoogten. Maxima van -2 graden in de Ardennen tot +3 graden in het centrum.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie, werfinfo en meer nieuws over mobiliteit

Meer nieuws