Antwerpse leerlingen houden minuut stilte rond fietsencirkel

Print

Foto: Victoriano Moreno

Antwerpen -

De Antwerpse tak van Youth for Climate trok donderdagmiddag nog de helft van de spijbelaars van vorige week. “Slecht gecommuniceerd”, zei de organisatie. “We zullen bekijken of we volgende week doorgaan.”

Een tweehonderdtal scholieren stond gisterenmiddag te koukleumen op het Operaplein. Ze hadden hun fietsen in een grote cirkel gezet – symbool voor de aardbol – en gingen er met zijn allen rond staan voor een minuut stilte met opgeheven rechtervuist.

Volledige stilte was echter een utopie. Het geboor, gedril en gedaver van de werken in de gestripte Antwerp Tower, hoog boven de klimaatspijbelaars, stak daar een stokje voor. Maar dat lieten ze niet aan het hart komen.

Geen speeches

Speeches waren er niet. Niet aan de start op het Operaplein, niet aan het eind op de Groenplaats. De reden voor de magere opkomst weet de organisatie aan een povere communicatie.

“We hadden deze week veel andere dingen aan ons hoofd en hebben te weinig aandacht gehad voor mobilisatie”, zei Warre Germis, leerling van het Stedelijk Lyceum Groenhout in Berchem. “We gaan een van de komende dagen samenzitten om af te spreken of en hoe we verder gaan.”

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio