Bussen De Lijn ontnemen zicht op verkeerslicht

De bussen belemmeren het zicht, wat gevaar voor andere weggebruikers met zich meebrengt. Foto: gvdv

Bussen De Lijn ontnemen zicht op verkeerslicht

Print
Sint-Gillis-Waas -

In Sint-Gillis-Waas ontnemen bussen van De Lijn bij het stoppen aan de bushalte in de Kronenhoekstraat,

ter hoogte van school De Klimop,

het zicht op het verkeerslicht dat

daar is geplaatst is. N-VA pleit

voor een bijkomend verkeerslicht,

de gemeente bekijkt de zaak.

Dat het verkeerslicht niet altijd zichtbaar is, leidt soms tot gevaarlijke situaties wanneer auto’s de plaatselijke bus inhalen terwijl het licht in kwestie op rood staat. Inwoner Filip D’Hondt ondervond zelf al enkele keren hoe gevaarlijk de huidige situatie aan het kruispunt kan zijn. “Wanneer een lijnbus aan de bushalte op de hoek van de Kronenhoekstraat met de Stationstraat stopt om passagiers op en af te laten stappen, halen sommige auto’s, die in de richting van de kerk rijden, die bus links in”, zegt hij. “Het verkeerslicht is door de stilstaande bus echter niet zichtbaar voor de bestuurders. Als het verkeerslicht op rood staat, is het groen voor de voetgangers op het zebrapad. Die gaan er vervolgens vanuit dat ze veilig over kunnen steken, maar zien dan plots auto’s van achter de bus opduiken. Een onveilige situatie, waar toch iets aan gedaan moet worden.”

Oppositiepartij N-VA ziet twee mogelijke oplossingen. “Het verplaatsen van de bushalte iets verder weg van het kruispunt zou ideaal zijn, maar dat is een vrij omslachtige procedure”, zegt gemeenteraadslid Koen Daniëls. “Een veel snellere en eenvoudigere ingreep is om aan de kant van school De Klimop een bijkomend verkeerslicht te plaatsen in de rijrichting naar de kerk.”

Schepen van Mobiliteit Tom Ruts (Groen) erkent het probleem. “Omdat het zicht op het verkeerslicht aan De Klimop soms belemmerd wordt door bussen of vrachtwagens, is de verkeerssituatie niet altijd veilig. We hebben het probleem al kort besproken in een commissiezitting. Op de komende gemeenteraad van donderdag 28 februari wordt het ten gronde besproken en valt er een beslissing.”

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio