© PS

1 / 2

“Ja, ik heb twee mensen vermoord. Maar Sally niet”

“Ik ken Sally Van ­Hecke niet. Ik heb haar niet vermoord.” Zo ­reageert Claudy ­Pierret (70) via zijn advocate, nadat het VTM-programma Cold Case hem als mogelijke dader heeft aangewezen. Opmerkelijk: Pierret biecht plots wel twee andere moorden op.

cel

De makers van Cold Case beloofden afgelopen maandag dat ze de moord op Sally Van Hecke (foto r.) uit 1996 zullen oplossen. Daarbij dook de naam van Claudy Pierret (foto l.) op. “Dat nieuws is bij mijn cliënt als een mokerslag aangekomen”, reageert Ellen De Raedt, de advocate van Pierret. “ Waar hij die nacht van 9 op 10 augustus 1996 was, weet hij uiteraard niet meer. Maar hij ontkent dat hij die vrouw gedood heeft. Dat hij op de robotfoto lijkt? Ik zie alleen een man met lang haar.”

Het gerecht heeft Pierret niet ondervraagd over de moord op Van Hecke. Maar de berichten komen wel ongelegen voor Pierret, die sinds midden 2017 in aanmerking komt voor voorwaardelijke invrijheidsstelling. Pierret werd in 2011 tot 20 jaar cel veroordeeld voor de moord op twee vrouwen: Marie-José De Nocker (56) in 1995 en zijn postbode Yolanda Prinsen (29) in 1998. Op zijn assisenproces hield hij bij vol dat hij onschuldig was. “Maar dat standpunt is ondertussen veranderd”, zegt De Raedt. “Hij erkent dat hij de moorden heeft gepleegd, waarvoor hij veroordeeld is. Al een hele tijd geleden heeft hij zijn verantwoordelijkheid genomen. Hij wil dit achter zich laten.”

Nu in het nieuws