Buurtvereniging moet dan toch geen 23.000 euro gerechtskosten ophoesten

Foto: Jan Brys, RR

Buurtvereniging moet dan toch geen 23.000 euro gerechtskosten ophoesten

Print
Brasschaat -

De leden van de buurtvereniging Ter Streke de Vorsche Kwaekt kregen goed nieuws van hun verzekering. Deze neemt de gerechtskosten die de leden zouden moeten betalen op zich.

LEES OOK. Bewoners moeten 20 jaar na zware wateroverlast 23.000 euro betalen

De leden van de buurtvereniging daagden twintig jaar geleden de gemeente Brasschaat, het OCMW van Brasschaat, de provincie Antwerpen, AZ Klina en Aquafin voor de rechtbank omdat ze ervan overtuigd waren de schuld voor de wateroverlast bij hen lag. De rechter oordeelde er echter anders over en de zeventien leden kregen een deurwaarder over de vloer die hen een rekening van 23.000 euro overhandigde voor de gerechtskosten. Volgens de rechter was de regenval in die periode zo uitzonderlijk dat niemand hier schuld trof. Daarom kregen de buurtbewoners nu de kosten voor deze rechtszaak gepresenteerd.

“De verzekering liet nu weten dat ze die kosten uitzonderlijk op zich neemt. Daarmee is natuurlijk niet alle opgelopen schade vergoed, maar we zijn in ieder geval positief verrast. Als het goed is, zeggen we het ook”, reageert Jan Sevenhans van de buurtvereniging.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio