© Gil Plaquet

Overlastcafé aan station Nekkerspoel op bevel van burgemeester gesloten

Café De Brug aan station Nekkerspoel in Mechelen is bestuurlijk gesloten. Dat gebeurde op bevel van burgemeester Bart Somers. "Het café zorgt al geruime tijd voor overlast", zegt hij.

Sven Van Haezendonck

Omwonenden klaagden bij de burgemeester al langer over overlast. “Als mensen mij aanspreken over aanhoudend lawaai, vechtpartijen, drugs dealen, zwartwerk, sluikstorten, intimidaties en zwerfvuil van slagroomcapsules, allemaal als gevolg van deze exploitatie, dan moet ik als burgemeester mijn verantwoordelijkheid nemen. Voor mij primeert de openbare orde en de leefbaarheid in de buurt”, stelt Somers (Vld-Groen-m+).

De overlast beperkte zich volgens het stadsbestuur niet tot het Ontvoeringsplein zelf, maar deinde ook uit naar omliggende straten: zoals de Frans Halsvest, de Jan Bolstraat en de stationsparking. Omdat het klachten bleef regenen, heeft de politie in opdracht van de burgemeester een dossier opgebouwd. “Op basis van de reglementering in onze algemene bestuurlijke politieverordening heb ik het café laten sluiten”, geeft de burgemeester aan.

Zolang de uitbaters niet de vereiste vergunningen kunnen voorleggen, blijft het pand gesloten.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio