Ongeduldige beklaagde schoffeert rechter

Hugo F. uit Beveren is een vaste klant in de rechtbank van Dendermonde, maar veel respect heeft hij er niet voor. Dat bleek woensdag nog maar eens, toen

hij de rechter onder meer toesnauwde dat hij “niet haar schoothondje” was.

Bert Foubert,bfs

Het strafblad van Hugo F. oogt niet fraai. Weerspannigheid, smaad, afpersing, diefstal met geweld en slagen en verwondingen aan cipiers: het is maar een greep uit het gerechtelijke verleden van de 27-jarige man. Hij heeft officieel zijn adres in Beveren, maar is vooral bij de politie van Sint-Niklaas een ronkende naam. Woensdag moest hij opnieuw opdraven voor de correctionele rechter in Dendermonde. Deze keer voor het stalken en bedreigen van zijn partner. Maar daar had Hugo F. duidelijk geen zin in. Nog voor het aan zijn beurt was om vanuit zijn cel in het justitiepaleis overgebracht te worden naar de zittingszaal kwamen zijn bewakers al aan de rechter vragen “of zijn zaak al behandeld kon worden, want hij zet daar alles op stelten.”

Toen Hugo F. zichtbaar geïrriteerd naar boven werd geleid, beet hij de rechtbank meteen toe. “Ik weet niet waarom ik hier ben, geef me gewoon een uitstel van mijn zaak, snap je? Ik zit mezelf op te fokken. Ik ben jouw schoothondje niet.”

Toen de rechter hem begon te ondervragen over de feiten die hij gepleegd had, schakelde hij nog een versnelling hoger. “Je weet zelf niet wanneer die hebben plaatsgevonden”, snauwde hij. “Het gaat gewoon over een stukje papier. Neem jij jouw verantwoordelijkheid, dan neem ik de mijne.”

De rechter gebood Hugo F. kordaat om haar niet te tutoyeren en vroeg in één adem ook wat zijn verantwoordelijkheid dan wel was. “Dat gaat jou niets aan”, aldus F.

Uiteindelijk besloot de rechtbank om het proces uit te stellen naar 20 februari om Hugo F. toe te laten een advocaat te raadplegen.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio