In Londen opent dit weekend de grote Christian Dior-expo de deuren

Foto: Dior

Mode

In Londen opent dit weekend de grote Christian Dior-expo de deuren

Print
Op 2 februari is het zover, dan opent in het Victoria & Albert Museum in Londen de tentoonstelling 'Christian Dior: Designer of Dreams'. Het gaat om een herneming van de expo die eerder in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs liep en die toen horden toeschouwers trok. De eerste tickets vliegen alvast de deur uit. In 2020 gaat er ook een expo rond Dior van start in het Gemeentemuseum van Den Haag.

Vorige zomer was de tentoonstelling 'Christian Dior: Couturier du Rêve' met 700.000 bezoekers - goed voor een record - een van de toeristische toppers in Parijs en nu verhuist die expo naar de overkant van het Kanaal, meer bepaald naar Londen. Daar wordt het onder de naam 'Christian Dior: Designer of Dreams' heropgebouwd in het bekende Victoria & Albert Museum en voor het grote publiek geopend op 2 februari. 

In de expo wordt er aandacht besteed aan Christian Dior, zijn vakmanschap en nalatenschap en de zes designers die hem aan het hoofd van zijn modehuis hebben opgevolgd. Zo worden er meer dan 500 objecten tentoongesteld, waaronder 200 kledingstukken, maar ook een deel van zijn kunstcollectie, foto's en video's. De tentoonstelling loopt tot 14 juli en heel wat van de beschikbare tickets zijn nu al uitverkocht.

Brits luik

Omdat de expo naar Engeland verhuist, wordt daar nog een nieuw segment aan toegevoegd dat inzoomt op zijn liefde voor Groot-Brittannië. Zo was hij een grote fan van de maatpakken van Savile Row, de bekende kleermakersstraat in Londen, had hij heel wat Britse klanten en hield hij van grandeur van de Engelse huizen en tuinen. "Ik hou van de Engelse tradities, de Engelse beleefdheid, de Engelse architectuur en zelfs de Engelse keuken. Er is geen land ter wereld dat me meer bevalt, buiten mijn thuisland dan", liet hij ooit optekenen. 

Ook in Nederland

Ondertussen is ook bekendgeraakt dat in het Gemeentemuseum in Den Haag in 2020 een expo wordt opgezet rond het werk en het leven van Christian Dior. De kans bestaat dat enkele van de stukken uit het V&A Museum daar te zien zullen zijn. 

 

 

NIET TE MISSEN